Utforska Dina Alternativ

hårtransplantationFör brukade det ända alternativet vara att acceptera sitt håravfall eller kanske köpa en dåligt passande peruk som inte lurade någon. Idag har saker och ting förändrats. Dagens alternativ är många och varierande och en av dessa kommer att passa just dig.

Prp hårbehandling 

Prp är en naturlig behandling som läkare använder sig för att påskynda läkning i olika delar av kroppen. Det kan hjälpa för att återställa hårväxten och är därför vanligt vid hårfall för att väcka sovande hårsäckar till liv.


Keratin fibrer

En av de snabbaste, enklaste och billigaste motmedel är att applicera ett maskeringsmedel för att täcka ditt håravfall. När din hårbotten lyser synligt genom ditt tunnande hår, kan du applicera keratin fibrer. Keratin är samma protein som det hår är gjort av. Fibrerna fastnar med hjälp av statiskt elektricitet på din hårbotten och på dina hår, täcker din kala hjässa och ger ditt hår ett tjockare utseende. De är också tillgängliga i alla olika färger så det är inga problem att hitta en som passar.

Det finns olika märken, men den som är mest populär är Toppik. De flesta maskeringsmedelna som Toppik är motståndskraftiga mot vind, regn, svett och stannar envist på rätt plats tills du tvättar av ditt hår med schampo.


Täckande hårlotion

På samma linje arbetar täckande lotion, film industrins trick och används i stor utsträckning för att täcka håravfall. Det är också användbart att använda efter en hårtransplantations operation för att stärka din hårbottens utseende tills att transplantationen börjar växa upp. De flesta täckande hårlotions är tillverkade för att inte täppa igen dina porer eller hårsäckar när du tillåter normalt hår att växa. Olika förtjockande schampon finns också tillgängliga för att ge ditt hår mer fyllnad.

Laser terapi

Handhållna laser enheter, som är början dyka upp på marknaden, sägs stimulera hårsäckarna och förbättra ditt hårs utseende med ett par sessioner på 15 minuter per vecka. Tekniskt sätt, är detta känt som en låg nivå av laser terapi. Typiskt påstående säger att du vill uppleva ett tjockare, fylligare hår inom sex veckor. Förespråkare säger att de är säkra att använda i samband med kemiska behandlingar som Rogaine eller Propecia och innebär ingen känsla av smärta eller värme eller någon annan oönskad effekt. Dessa enheter tenderar att vara ganska dyra, plus att jag aldrig har prövat någon så jag kan inte tala om egen erfarenhet. Men de är säkert väl värda ett försök. I slutändan handlar det bara om att stimulera din hårbotten och min åsikt kan du göra det lika effektivt för minde pengar genom att pröva några av övningarna i denna bok. (Det finns inga vetenskapliga bevis det fungerar.

Aftonbladet: Så behåller du håret utan att bli lurad

P.U.V.A. terapi

P.U.V.A. terapi är en form av ljusterapi för patienter som har tappat håret på grund av sjukdomar som psoriasis. Psoralen Ultra-Violet Radion terapi kräver mycket tid, du behöver minst två till tre sessioner per vecka under tolv veckor. Psoralen är ett lätt sensibiliserande läkemedel som du tar innan varje session, vilket gör dig kännslig för röntgenstrålar eller solljus direkt en stund efter varje behandling.

Även om positiva resultat kan uppnås, är andelen positiva resultat inte uppmuntrande. Hårtillväxt som uppstår riskerar att vara prickig. Tyvärr så när behandlingen är över ramlar de nya håren av. Biverkningarna kan vara otrevliga och medföra brännskador, blåsor, illamående och stickningar. Personligen hade jag köpt en peruk innan jag hade genomgått en P.U.V.A terapi.

Peruker

Det kan vara lite av ett psykologiskt hinder i att beslutar sig för att köpa en peruk. Ungefär som när jag var tvungen att få mitt första par progressiva glasögon.

Dels är det en bekräftelse på att man börjar bli äldre och sedan är det att erkänna att man har allvarliga hår problem. Men en peruk kan vara en praktisk lösning, medan du arbetar på att återställa ditt hår. Om du bor i ett storstadsområde, bör du inte ha några problem att hitta en butik som specialiserat sig på peruker. Dessa butiker har normalt provrum där du kan prova på olika peruker utan att någon ser dig. Men du bör vara medveten om att vissa butiker tar betalt för detta, medan andra inte gör det. De kanske har en hel del missnöjda kunder eller folk som bara provar peruker för skojskull. Om du anger att du är en seriös kund så kommer de flesta butiker avstå från avgiften som en artighets gest – särskilt om du är en seriös kund! Du kommer att ställas inför ett antal val av peruker i butiken. “Skall jag pröva en syntetisk peruk eller en gjord av människohår? Och vad är ett vakuum peruk?”

Written by