Olika Metoder För Att Dölja Din Flintskallighet

flintskallig-killeSyntetiska peruker är det mest lättillgängliga och prisvärda alternativet. De påverkas inte så mycket av vädret och de är enkla att ta hand om. Du behöver bara kamma ut din peruk och sedan snabbt tvätta det med schampo och sedan låta det dra i cirka fem minuter. Skölj det sedan med kallt vatten och skaka av vattenet över badkaret för att sedan torka den med en handduk. Du bör sedan fluffa till din peruk lite och sedan ställa den på sitt ställ för att lufttorka.

Den senaste utveckling har gett oss syntetiska peruker som man väver in håret i en monofilament bas, vilket gör att din hårbotten syns. Detta ger ett mycket mer naturlig utseende. En sak som tyvärr kan förstöra den naturliga looken snabbt är värme. Syntetiskt hår förstörs om du upprepat utsätter den för värmekällor som ugnar, spisar, grillar och liknande.

Dessutom tenderar syntetiskt hår att få en matt look efter upprepad exponering för hud eller kläder. Om du inte har något emot detta extra arbete, kan du förlänga din syntetiska peruks liv genom att kamma igenom den varje kväll. Du skall då också spraya lite perukbalsam på den och sedan räta ut trådarna genom att dra igenom dem med fingrarna. Syntetiska peruker sitter tätt på huvudet och ärligt talat så är inte en begränsning av blodtillförsel till hårbotten någon bra idé om du försöker att återskapa ditt permanenta hår.

Du kan också plötsligt tappa en syntetisk peruk av en vindpust, och den är inte så bra att ha om man skall simma, då den kan flyta bort om du inte håller huvudet högt och torrt.

Med noggrann skötsel, kan du förvänta dig att din syntetiska peruk håller i ca tre månader innan den behöver bytas. Ett Tips är att köp två peruker i stället för en, så att folk inte märker när du byter peruk. När du väl har bytt peruk så rekommenderar jag att du köper en ny identisk peruk så fort det går och har som reserv för att vara på den säkra sidan. Man vill inte behöva vänta en månad på att en ny skall beställas när peruken snart är färdiganvänd.


Peruker av människohår

På grund av dess kostnad och begränsade tillgänglighet, gör att peruker av människohår inte erbjuds i samma utbud av stilar och färger som syntetperuker. Dessa peruker har förvisso en mer naturlig look, men det finns några nackdelar som du bör känna till. Den först nackdelen är priset. Det finns ingen mening med att citera priser här på grund av de ändras snabbt, men tro mig de är dyra. Eftersom dessa peruker är av äkta hår, måste du behandla dem precis som äkta hår, vilket innebär schamponering och styling varje kväll. De är inte mer tillförlitliga än syntetiska peruker när det gäller påverkan av vind och vid simning, och deras livslängd är ungefär samma som (kanske en smula längre än) syntetperuker.

Oavsett om du köper en syntetiskt eller en peruk av mänskligt hår, så håll dig borta från dem som har en fast del. Jag har aldrig sett något ännu som har sätt riktig ut och jag slår vad om att du inte har det heller. Välj själv eller låt din stylist göra det åt dig.

En annan sak som jag har varnat för som vi redan har tagit upp är peruker kontra vind och vatten. Det finns nog inget mer pinsamt än att tappa en peruk helt oväntat. Det är där vakuum peruker kommer in

Vakuum peruker

Vakuum peruker är enligt min mening den bästa vägen att gå om du ska investera i en peruk. De bokstavligen formas till formen på huvudet, så att de kan suga ända ner till hårbotten. Det ger dig en bra känsla av trygghet, även om du kanske måste belåna huset för att köpa en. Vi pratar tusentals kronor här, men när du har provat de andra och är trött på att tappa dem, kommer du kanske tycka att det är värt att köpa en vakuum peruk.

Vakuum peruker använder mänskligt hår förstås. Det skulle vara en förolämpning att använda något annat till det priset! Att komma i form för en vakuum peruk är en tuff uppgift. Du kan räkna med att det kommer att ta flera timmar under ditt första besök bara för att få fram en exakt gipsavgjutning av din hårbotten. När det är klart kommer du tillbaka på ditt nästa besök för att kontrollera att peruken har en perfekt passform, och naturligtvis får du välja din nya hårfärg.

När det allt är klart kommer du tillbaka för en slutlig provning och får en peruk i din egen stil precis som du vill ha det. Du måste då erkänna att den ser förbaskat bra ut!

Eftersom det kallas för vakuum peruk innebär det att du måste raka huvudet är slät som en biljardboll för att uppnå den släthet som krävs för att få den att fungera säkert.

Andra alternativ till peruk 

Beroende på hur långt gånget håravfallet är så kan man göra en hårtransplantation och flytta hårsäckar från bakhuvudet till flinten.

Written by