Den Gamla Beprövade Olivoljan

man-kvinnaFinns det några säkra alternativ till en hårtransplantation ?

En av de vanligaste hår problemen är överflödigt talg som täpper igen hårsäckarna, ditt hår och hårbotten. Nu kan du spendera alla dina pengar på dyrbara oljor och schampon om du vill, men det har bevisats genom åren att ren olivolja för ett utmärkt jobb i att rena dina hårsäckar och återställa din hårbottens styrka.

Olivolja är en monoglycerid, vilket är varför den är ett så bra val för alla som vill eliminera kolesterolskapande oljor från sin diet. Det är lätt att använda och assimileras av kroppen och av ditt hår. Om du plågas av mjäll, som de flesta med håravfall gör så kommer olivoljans antioxidanter snabbt att neutralisera den bakterie som kan försvåra tillståndet. Olivolja är en utmärkt naturlig smörjmedel. När du masserar det på skalpen så kommer den överflödiga talgen att brytas loss och flyttas bort från dina tilltäppta hårsäckar. Vid samma tid kommer någon uppbyggnad av dött skin eller något annat material som täpper hårsäckarna att brytas loss och sköljas bort.

Hur gör man det

Det spelar verkligen ingen roll vilken typ av olivolja som man använder, ta bara det märket som är tillgängligt. Varje kväll innan du går och lägger dig:

1) Värm upp en kapsyl eller två av olivolja med dina fingrar genom att skrubba fingrarna från båda händerna tillsammans i ca: tio sekunder.

2) Arbeta gradvis hela din hårbotten genom att använda fingrar, inte dina handflator, massera kraftigt ditt hår vid botten och arbeta in olivoljan i hårbotten. Detta kommer att rena dina hårsäckar. Använd mer olivolja och värm upp den med dina fingrar om du behöver mer.

3)När hela din hårbotten har blivit genomgående masserad, börja arbeta med olivoljan från din hårbotten till hårtopparna. Använd endast den oljan du redan har applicerat, du behöver inte tillsätta mer.


Om du använder rätt mängd av olja, kommer den större delen att absorberas och du behöver inte tänka på att smutsa ner din kudde. Om du ändå är lite orolig så kan du lägga en handduk på kudden tills du lär dig vilken mängd olivolja du skall använda.

Det är allt! Gå bara och lägg dig och på morgonen, duscha och schamponera som du brukar göra. Du skall tvätta ur alla överflödig talg och annat avfall som lösts upp genom massagen och din hårbotten börjar väckas till liv igen. Du lägger nu en god grund för att återskapa ett hälsosamt huvud med hår.

Sätta grisen I arbete

Ett av de mest värdefulla vapnen du kan ha I din hårbehandlings arsenal är en borste med svinhår. Om du aldrig har sätt en sådan förut så används hår från ryggen på vildsvin istället för syntetiska hår. Du kommer att få lägga lite mer pengar på en borste med svinhår än om du skulle köpa en syntetisk, men den kommer att hålla i år.

Men det är ingen idé att lägga dina sista slantar på en sådan borste, det finns även blandningar av naturliga och syntetiska borstar om du fortfarande vill dra nytta av vildsvinsborstarna.

En vildsvinsborste har de unika egenskaperna som syntetisk borste helt enkelt inte kan ersätta, de är väldigt effektiva på att dra bort talg från hårsäckarna medan den ger din hårbotten en god massage. Vildsvinsborstarna fortsätter att göra samma jobb som de gör på grisarnas rygg, behålla fukt och skydda mot oljor.

Din vildsvinsborste kommer också att fånga smuts och partiklar när du borstar. Du behöver rengöra den regelbundet med schampo och låta den torka ordentligt innan du använder den.

En vildsvinsborste är lätt att använda. Borsta bara ditt hår från botten till topparna och se när talget blir ordentligt fördelat över hela utan av ditt här, där den hör hemma istället för att täppa till dina hårsäckar. Ditt hår kommer att skina och bli flexibelt och start. Det gamla talesättet om att borsta ditt hår 100 gånger varje natt har troligtvis lite sanning i sig.

Jag tog det aldrig till det extrema, men du kommer att upptäcka att en grundlig, fast men varsam borstning kommer att börja göra underverk för ditt hår och lämna din hårbotten i gott humör. Du vill vara säker på att reda ut ditt hår innan du borstar det genom att använda en bred tand kam eller dina fingrar, för att en vildsvinsborste kommer inte att reda ut ditt hår.

Då skulle du bara bryta och fastna i hår i onödan. Borsta i små delar åt gången, arbeta från botten till toppen med långa, bestämda drag. Vildsvinborsten är enkla att hitta i affärer med håravdelningar. DU kan också titta online och hitta en massa olika bra borstar.

Min hårstylist har handgjorda Mason Pearson borstar som favoriter och jag måste ersätta att jag verkligen gillar mitt exemplar som jag har. Om du inte vill spendera en massa pengar på vildsvinsborstar googla bara ”boar bristle hairbrush” och du kommer att översvämmas av olika sorter i alla prisklasser från 100 % svinborst till blandade varianter med både naturliga/syntetiska blandningar.

Written by