Hårtransplantation

Nån gång behöver man ta beslut om nästa steg är att utföra en hårtransplantation för att få håret tillbaka.

Det finns nog få som ångrar sig att dom gjort en hårtransplantation utan snarare, varför gjorde jag inte detta tidigare?

Men vad är det som gör att en hårtransplantation blir sådant stort beslut? Det är ett relativt enkelt ingrepp som sker på en dag på några timmar och i lokalbedövning och du åker hem samma dag. Den ekonomiska aspekten väger givetvis in med.

Jag är ganska så påläst om håravfall och hårtransplantation och jag vet att ju längre man går med sitt hårproblem desto större chans är det att hårsäckarna dör.

Exempelvis kan man förlänga livslängden med Prp och bromsa håravfall med medicin. Men någon gång måste ta ett blodprov för se om det rör sig om att man tappar hår pga dålig hälsa eller om det är genetiskt.

Hos en hårklinik kan man studera hårsäckarna i en mikro kamera för att se om hårsäckarna har börjat bli miniatyr av sig själva och om man har ärftligt håravfall.

Ärftligt håravfall vanligaste anledningen till hårtransplantation

Har man fått okay över att det är ärftligt håravfall kan man bestämma vilken lösning som passar dig bäst.

Men vad innebär en hårtransplantation?

Rent konkret innebär det att man gräver upp hårsäckar och planterar där det saknas hår. Tekniken som används idag heter FUE-metoden och den lämnar inga ärr.

Verktyg och kunskap spelar stor roll i vart man ska vända sig, samt att kliniken har ett gediget team bakom sig med läkare och en ren och steril klinik.

Skriftlig garanti är tecken på en seriös hårklink

Att göra en hårtransplantation kostar en slant och har du väl gjort en hårtransplantation är det svårare att göra en till. Skickligheten på den som arbetar bidrar till överlevnadsgraden på dom transplanterade hårsäckarna. Men även djupet, lutningen och placeringen är avgörande för att man ska få ett naturligt resultat av en hårtransplantation.

En hårtransplantation är inget enmans jobb, en bra hårklink har en stort team med anställda som tillsammans arbetas med noggrannhet.

Written by